6 Aralık 2011 Salı

Adana Elem Kebap!

Kebap yemek ayrı bir olaydır ancak Elem'de kebap cidden bir başka olay. Adana'ya gitmeden Adanalı bir kaç dosttan tavsiye aldık ve oklar artık Elem kebabı gösteriyordu. Şehrin biraz dışında ancak gidilmeyecek bir mesafede olmayan Elem kebap, gayet güzel bir ortama sahipti.

İçeri girdiğiniz an itibariyle hürmet başlıyor, gerçi bu durum Adana'da bulunan bütün kebapçılar için geçerli. İçeride masalar gayet geniş ve düzenli, masaların temizliği başarılı.

Yemek kısmına gelecek olursak oturduğunuz masa mezeler ile donatılıyor, sırasıyla közde soğan, çoban salata, ezme, roka vb. ürünler ile liste uzayıp gidiyor.. Bunlara ek olarak kaşarlı humus sofranın ortasında yerini alıyor.




Kebap çeşitleri o kadar fazla ki bize hizmet eden adam saymakla bitiremiyor ancak Adana'ya gelmişken yenilecek şey belli ; acılı Adana. Biz sadece Adana ile doymayacağımız için yanına sucuk ve pirzolada söyledik ki işi garantiye alalım :) Bu arada Elem'in sucuğu meşhur ve kesinlikle tadmanız gerekiyor.



Kebabın hazırlanışı cidden mükemmeldi, satır ile kıyma edilmiş et mükemmel bir tat verirken, yanında yer alan sucuk ise baharatlar ile bizi kendimizden geçiriyordu.

Bu arada mezeler ve kebap bu kadar başarılı olmasına karşın Elem tatlı konusu çok iyi değildi, bu sebepten kebaptan sonra çayı içip tatlı için başka bir yere geçmeniz tavsiye olunur. Kişi başı ortalama 20-30 liraya rahatlıkla doyabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Adres ; Elem Restoran Karataş Yolu Üzeri 6.Km. Havutlu Mah. Yüreğir/ ADANA


Telefon ; 0322 336 44 00

Web ; www.elem.com.tr

4 Aralık 2011 Pazar

Sütlüce'de Yenilen Uykuluk Bir Başkadır..

Bundan 10-15 sene öncesinde ki İstanbul'u bilenler için Sütlüce hayvan kesim yerlerinin olduğu bol kanlı bir ortamdı, belediyenin müdahalesiyle Sütlücede inanılmaz bir gelişim başladı ve şimdilerde eski halinden eser yok. Bu kadar bilgiyi neden verdin diye soracak olursanız, eskiden insanlar Sütlüceye gitmeye çekinirdi ancak şimdilerde mis gibi uykuluk mekanlarının olduğu bir yer oldu Sütlüce..

Gelelim asıl konumuza, eğer Sütlüceye gidiyorsanız uğramanız gereken bir yer var, adı ; Çınaraltı Uykuluk.. Babadan kalma bir alışkanlıktır bende uykuluk, ailecek yeriz, tadına da doyamayız. Uykuluk Sakatat diye tabir edilen dana ve kuzudan çıkmasına rağmen en çok süt kuzusundan çıkanın tercih edildiği bir et türüdür. Bu eti isterseniz ızgara isterseniz sote şeklinde yiyebilirsiniz.



Çınaraltına uğradığınızda ızgara ve sote çeşitlerinin ikisini de yemenizi tavsiye ederim, ben özellikle soteye hastayımdır, suyu ve içinde ki biber ile mantarın uyumu beni her zaman büyülemiştir. Bu arada yanınızda sakatat sevmeyen birisi ile giderseniz tadını çıkaramazsınız o yüzden ekibi iyi ayarlayıp masayı güzelce donattıktan sonra uykuluğun tadını daha iyi alabilirsiniz..





Bu arada unutmadan uykuluk ekmek arasında da süper gider, yanına da bir çoban salata yaptırdınız mı demeyin keyfinize..




Yiyeceğiniz ekmek arası uykuluk ile porsiyon arasında çok fark yok, kişi başı ortalama 15-20 liraya çok sağlam bir şekilde karnınızı doyurabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Adres ; İmrahor Cad. No: 72/B Örnektepe Mh. Beyoğlu, İstanbul

Tarif ; Ak Parti İstanbul Merkezi binasını geçtikten sonra 100 Metre ileride sağda.

Telefon ; 0212 210 35 14