24 Kasım 2013 Pazar

İstanbul'un Cağ Kebapçısı Şehzade...

Cağ kebap et severler için orjinal bir yiyecektir. Artvin yöresine ait olan Cağ Kebabını en iyi yapanlar ise Erzurumlulardır, Kuzu etinin soğan, tuz ve karabiber ile yoğrulmasıyla hazırlanan ve yatık döner şeklinde odun ateşinde pişirilen Cağ kebabı, farklı bir damak tadına sahiptir.





6-7 sene öncesinde Erzuruma yaptığım ziyaretlerde keşfettiğim bu lezzet unutulmaz ve aranır bir hale gelmişti ta ki Sirkecide bulunan Şehzade Cağ Kebapçısını buluna kadar.


Lezzeti Erzurumu aratmasa da şişleri Erzuruma göre küçük kalıyor ancak lezzet bu açığı kapatıyor. Masaya oturduğunuz da önce yoğurt ve acılı ezme geliyor, devamında dilediğiniz kadar Cağ Kebap yiyebilirsiniz. Cağ kebabını yerken lavaşa sarmak adetten olup, diğer türlü fazla lezzet vermemektedir :)

Mekan Sirkeci Hoca Paşa girişinde ve bulunması çok kolay, fiyatlara gelecek olursak normal yiyenler için maksimum kişi başı 30 liraya kalkarsınız ancak ben insanlıktan çıkıcam diyenler için hesap 50-60'ı rahat bulabilir.

Afiyet olsun

Adres ; Hocapaşa Sokak No.6  Sirkeci İstanbul Türkiye (0212) 520 33 61 – 0212 528 29 25

Web; http://sehzadecagkebap.com

15 Kasım 2013 Cuma

Gaziantep'in Kralı Kebapçı Halil Usta...

Salatayı kaşıkla, eti elle yemenin en lezzetli olduğu yerdir belki de Halil usta, içeri küçük bir kapıdan girersiniz ve sol tarafta ocak vardır arkaya doğru büyür dükkanın içi, bir yere ilişirsiniz ve beklemeye koyulursunuz ama ne bekleme, zaman hemen geçsin de şu etlerin tadına kavuşayım dersiniz.



Kebapçı Halil Ustaya et konusunda belki de Türkiyenin en iyi mekanı diyebiliriz, inanılmaz lezzetli bir salata ile başlayan ziyafetin devamı kebaplar ve kuzu şiş ile gelirken bombayı küşleme ile patlatıyoruz.


Salatayı kaşıkla yedikten sonra sırasıyla kebap ve kekik ile soslanmış harike bir kuzu şiş geliyor, çerez niyetine elle götürüyoruz, lavaş kullanmak pek mantıklı olmaz mideyi şişirmeye gerek yok :)




Parmakları güzelce ete bulamışken kapanışı Küşleme denen uyuşturu madde ile yapıyoruz, yedikçe yiyesi geliyor insanın, koyun sırtından iki adet çıkan küşleme 15 cm uzunluğunda ender bulunan bir et parçası. Halil Ustanın ocağında pişirilip sulu sulu önünüze getirilen bu et parçaları sizi tekrar antepe götürmek için yeterli bir neden oluyor.


Halil Usta bir çok marka yapmış Antep etçisine göre çok daha uygun fiyatlara ve en güzel kaliteye sahip, bir kişinin ortalama 50 Türk Lirası karşılığında bu mekandan çıkması mümkün, ne yapın ne edin hayatınızda bir kere de olsa Halil Ustaya gidin... Afiyetler olsun...


Adres ; Tekel Cd. Milli Egemenlik Blv. Öcükoğlu Sk. No:33 (Gaziantep Mozaik Müzesi Arkası)Gaziantep

Telefon ; 0342 323 1616 



Virgina Angus, Biz de Öyle!

Angus diyince et severlerin hemen aklına sulu sulu Angus burgerleri gelecektir, bu burgeri yemek için de en güzel adres Gourment Burger Kitchen'dır ancak Angusu sadece burger değil, bonfile, köfte, füme olarak yemek istiyorsanız İstanbulda tek adres var o da Eminönü Mercan Yokuşunda Virgina Angus....



Yaklaşık 2 sene önceki arayışlarımda bulduğum bu güzel mekan çok küçük olmasına rağmen çok başarılı işlere imza atıyor. Sapancada Angus yetiştiren mekan sahipleri bir de ızgara işi yapalım diyip işe koyulmuşlar. 2011 yılında açılan mekanı farklı kılan, reklamlarla değil de müşteri deneyimiyle kulaktan kulağa yayılarak inanılmaz bir şekilde yayılması.

Gelelim işin lezzet ve kalite tarafını, orta pişmiş bonfile lokumları inanılmaz lezzetliyken, 30 liralık fiyatıyla fiyat performans açısında cidden iyi bir hizmet sunuyor. Ayrıca Virginia burgerın de lokumdan aşağı kalır yanı yok, Virginia Burger de içindeki Füme, Kaşar ve karamelize soğan ile damak tadına ciddi manada hitap etmiyor etkisi altına alıyor.




Burger seçeneklerinde 3 farklı gramda seçenek yapabiliyorsunuz, 120,200,240 gram olarak yaptığınız seçeneceklerde fiyatlar sırasıyla 16,19,22 olarak gidiyor ve verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alıyorsunuz.



Gideceklere şimdiden afiyet olsun, gittiğinize cidden değecek, bu arada hafta sonu akşam gitmeyin çok kalabalık oluyor, hafta için çok daha sakin... Yakın bir zamanda Nişantaşında da açılış yapacaklar.

Adres: Uzunçarşı cad. No: 136, Mercan / Eminönü
Tel: 0212 528 38 08
E-posta: info@virginiaangus.com.tr
Tüm günler 10:30 - 21:30 arası açık.