23 Temmuz 2010 Cuma

Başım Üstüne Abi ; Tavacı Recep Usta...

Eğer Tavacı Recebe giriyorsanız kapıda sizi ağırlayanlar nedeniyle oradan çıkmak istemezsiniz, Başım Üstüne Abi sloganı da tam bu noktada ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Sizi ağırlayanlar orada başlarının üstünde yerinizi ayırıyor ve mekandan çıkana kadar üstün bir hizmet ile sizi ağırlıyorlar..


İlk oturduğunuz güler yüzle alınan siparişinizden hemen sonra masaya içli kötfe, kuruluk dolma ve salatanız geliyor.. Bunları götürürken sabırsızca asıl olayın bittiği noktanın yani kaburga dolmasının geldiğini görüyorsunuz, ilk önce size bir gösterip sonra kemiklerin ve yağların ayrılması için bir kenarda çatal ve bıçak işin ustaları gerekli operasyonu yapıyorlar..





Görüntü ortada bunu yememek elde değil, tabi biraz hızlı yemek gerekiyor yoksa soğuk bir anlamı olmuyor, etin ağızda dağılması ise mükemmel oluyor..



Birde bunları yerken dostların etrafta olması ayrı bir keyif katıyor.. Kaburga dolmasını hızlıcana bitirdikten sonra asıl mekanın ismiyle bütünleşen sac tava masaya geliyor.. Pirzola ve kus başı etlerden oluşmuş lezzet bütünlüğü alıp farklı diyarlara götürüyor sizi, kendimi kaybettiğim o anları yazamıyorum bile :)



Bunları yedikten sonra bir ohh çekelim diyorsunuz ancak masaya çay ve dondurmalı irmik tatlısı gelince keyif iyice tavana vuruyor ve dünya bir başka güzel gözüküyor insanın gözüne.. Bu arada irmik tatlısın Sur Ocakbaşında daha lezzetli olduğunu söyleyemeyi unutmayayım..



Bunları yedikten sonra mırracı gelip dikiliyor tepenize, mırrayı içince mideye bir rahatlık geliyor ancak mırra fincanını yanlışla masaya koyarsanız cebinize bir zarar geliyor çünkü fincanı masaya koyan köylerde ağalar olduğu için şehirde de size ağa muamelesi yapılıp mırracı tarafından bir bahşiş isteniyor, ister veriyorsunuz ister vermiyorsunuz, eğer verirseniz çok güzel bir Türk kahvesi içmeniz mümkündür..


Biz yedik Allah arttırsın, Sofrayı kuran kaldırsın diyorsunuz ancak hesap biraz tuzlu 4 kişilik kaburga ve sac tava karışımı bir yemek yaklaşık 120-140 lira arası bir hesap demek oluyor ama paraya kıyıp bir gün gidin :)



Afiyet Olsun...

Adresi:Nispetiye cad. lavinya sok No. 2 Levent
Levent, İstanbul
Telefon:0212 280 04 24
Web:http://www.tavacirecepusta.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder