4 Aralık 2011 Pazar

Sütlüce'de Yenilen Uykuluk Bir Başkadır..

Bundan 10-15 sene öncesinde ki İstanbul'u bilenler için Sütlüce hayvan kesim yerlerinin olduğu bol kanlı bir ortamdı, belediyenin müdahalesiyle Sütlücede inanılmaz bir gelişim başladı ve şimdilerde eski halinden eser yok. Bu kadar bilgiyi neden verdin diye soracak olursanız, eskiden insanlar Sütlüceye gitmeye çekinirdi ancak şimdilerde mis gibi uykuluk mekanlarının olduğu bir yer oldu Sütlüce..

Gelelim asıl konumuza, eğer Sütlüceye gidiyorsanız uğramanız gereken bir yer var, adı ; Çınaraltı Uykuluk.. Babadan kalma bir alışkanlıktır bende uykuluk, ailecek yeriz, tadına da doyamayız. Uykuluk Sakatat diye tabir edilen dana ve kuzudan çıkmasına rağmen en çok süt kuzusundan çıkanın tercih edildiği bir et türüdür. Bu eti isterseniz ızgara isterseniz sote şeklinde yiyebilirsiniz.



Çınaraltına uğradığınızda ızgara ve sote çeşitlerinin ikisini de yemenizi tavsiye ederim, ben özellikle soteye hastayımdır, suyu ve içinde ki biber ile mantarın uyumu beni her zaman büyülemiştir. Bu arada yanınızda sakatat sevmeyen birisi ile giderseniz tadını çıkaramazsınız o yüzden ekibi iyi ayarlayıp masayı güzelce donattıktan sonra uykuluğun tadını daha iyi alabilirsiniz..





Bu arada unutmadan uykuluk ekmek arasında da süper gider, yanına da bir çoban salata yaptırdınız mı demeyin keyfinize..




Yiyeceğiniz ekmek arası uykuluk ile porsiyon arasında çok fark yok, kişi başı ortalama 15-20 liraya çok sağlam bir şekilde karnınızı doyurabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Adres ; İmrahor Cad. No: 72/B Örnektepe Mh. Beyoğlu, İstanbul

Tarif ; Ak Parti İstanbul Merkezi binasını geçtikten sonra 100 Metre ileride sağda.

Telefon ; 0212 210 35 14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder