6 Aralık 2011 Salı

Adana Elem Kebap!

Kebap yemek ayrı bir olaydır ancak Elem'de kebap cidden bir başka olay. Adana'ya gitmeden Adanalı bir kaç dosttan tavsiye aldık ve oklar artık Elem kebabı gösteriyordu. Şehrin biraz dışında ancak gidilmeyecek bir mesafede olmayan Elem kebap, gayet güzel bir ortama sahipti.

İçeri girdiğiniz an itibariyle hürmet başlıyor, gerçi bu durum Adana'da bulunan bütün kebapçılar için geçerli. İçeride masalar gayet geniş ve düzenli, masaların temizliği başarılı.

Yemek kısmına gelecek olursak oturduğunuz masa mezeler ile donatılıyor, sırasıyla közde soğan, çoban salata, ezme, roka vb. ürünler ile liste uzayıp gidiyor.. Bunlara ek olarak kaşarlı humus sofranın ortasında yerini alıyor.




Kebap çeşitleri o kadar fazla ki bize hizmet eden adam saymakla bitiremiyor ancak Adana'ya gelmişken yenilecek şey belli ; acılı Adana. Biz sadece Adana ile doymayacağımız için yanına sucuk ve pirzolada söyledik ki işi garantiye alalım :) Bu arada Elem'in sucuğu meşhur ve kesinlikle tadmanız gerekiyor.



Kebabın hazırlanışı cidden mükemmeldi, satır ile kıyma edilmiş et mükemmel bir tat verirken, yanında yer alan sucuk ise baharatlar ile bizi kendimizden geçiriyordu.

Bu arada mezeler ve kebap bu kadar başarılı olmasına karşın Elem tatlı konusu çok iyi değildi, bu sebepten kebaptan sonra çayı içip tatlı için başka bir yere geçmeniz tavsiye olunur. Kişi başı ortalama 20-30 liraya rahatlıkla doyabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Adres ; Elem Restoran Karataş Yolu Üzeri 6.Km. Havutlu Mah. Yüreğir/ ADANA


Telefon ; 0322 336 44 00

Web ; www.elem.com.tr

2 yorum:

  1. Bir Adanalı olarak yazınızı keyfle okudum:)Mezeler,kebaplar ile zengin sofraya sahip bir mekan tercih etmişsiniz...

    YanıtlaSil
  2. ece ustayı, ciğerci mahmut'u söylememişler. Bence kandırmışlar sizi. Şimdi kıs kıs gülüyorlardır :)

    YanıtlaSil