1 Mayıs 2012 Salı

Keşfedilmeyi Bekleyen Tatlı, Kaymaklı Kadayıf...

Adana bölgede ki çalışma arkadaşlarımız ofise her geldiklerinde, ellerinde bulunan yeşil-beyaz bir tatlı kutusu acayip dikkat çekiyordu, tabi bize de her seferinde bu tatlıyı yemek nasip oluyordu, gerçi benim olduğum yer de diğerlerine tatlı kalmasa da bütün arkadaşlar bu lezzetten istifade ediyorlardı.

Adana'dan kaymaklı kadayıfı getiren arkadaşlarımız sabah uçakla gelmeden paketleri alıyorlar, 2-3 saat içerisinde tatlının bize ulaşmasını sağlıyorlardı, zaten tatlının maksimum 1 gün içerisinde tüketilmesi çok önemliydi, 1 günü geçerse bir anlamı kalmıyordu.


Tatlıyı üreten Doğan Kaymaklı Kadayıf dükkanını bir Adanada ziyaretimde gezme fırsatı buldum, kadayıf tezgahın arkasında kaymak olmadan bekliyor, servise sunulurken üzerine günlük kaymak dökülüyordu, bu kaymak öyle bir kaymak ki, kadayıfın üzerine doküldüğü an içine işlemeye başlıyor ve iki büyük lezzetin birleşimiyle ortaya süper bir lezzet çıkıyordu.




Doğan Kaymaklı kadayıf Adanada 2 dükkan ile hizmet veriyor, kadayıf cevizli ve fıstıklı olarak iki çeşit satılıyor, kilosu 15-17 lira arasında değişiyor.

Afiyet olsun..

Merkez Adres: Bakımyurdu Caddesi (doğum evi civarı) No: 119/A - Adana Telefon: (0322) 365 12 77 Şube Adres: Kurtuluş mahallesi Mas taksi karşısı, No: 60/A - Adana Telefon: (0322) 458 52 95

Web ; www.dogankaymakli.com

1 yorum: