16 Temmuz 2012 Pazartesi

Çöp Şiş Topçu'da Yenir...

İzmir'e giden birisi için ilk adres kesinlikle kordon olmalıdır, şöyle bir güzel yürünmeli, mis gibi deniz havası içe çekilmelidir. İzmir bu anlatılmakla bitmez yaşamak gerek..

Karadenizli birisi olarak İzmir'i çok severim, ne de olsa denize kıyısı var, ılımlı insanlar, hoş görülüler ve en önemli yemek olayında ege kültürü en iyi örneklerini bu şehirde sergileniyor.






Genellikle hafif yiyecekler, zeytinyağlılar, balıklar düşünülürken İzmir için, çöp şiş aslında çok akla gelmez ancak Topçu'da yenen bir çöp şiş de kolay kolay akıldan çıkmaz.


Küçük küçük şişlerde gelen çöp şişler çok cezbedici olmakla birlikte çokta lezzetlidirler. Topçunun diğer bir özelliği de çöp şişlerin yanında gelen mezeler ; közlenmiş soğan, fırında kaşarlı mantar, yoğurtlu tereyağlı acı biber ve bir çok meze efsane lezzetli yiyecekler.


Bu arada ben sadece çöp şiş et yemem diyenler için ortaya mangal söyleyebilirsiniz, kalabalıksanız sizin için daha doyurucu olabilir. Fiyatlar hakkında bilgi vermek gerekirse, mezeler çok olması halinde kişi başı 40-50 civarı tutabilir, sadece şiş ve içecek ortalama 25-30 lira tutacaktır.


İzmir'e gidip topçuya uğramamak büyük ayıp olur :) Afiyet olsun.


Adres ; Kazımdirik Cad. No : 3 A Pasaport İzmir ( Alsancak dışında, Urla ve Çeşme de iki şubesi daha bulunmaktadır )

Telefon ; 0232 484 62 61 

Web ; www.topcununyeri.com.tr/



1 yorum:

  1. Yaşasın :) Sonunda İzmir'le ilgili bir yazını okuyabildim :) Evet çöp şiş Topçu'da yenir...

    YanıtlaSil