24 Kasım 2013 Pazar

İstanbul'un Cağ Kebapçısı Şehzade...

Cağ kebap et severler için orjinal bir yiyecektir. Artvin yöresine ait olan Cağ Kebabını en iyi yapanlar ise Erzurumlulardır, Kuzu etinin soğan, tuz ve karabiber ile yoğrulmasıyla hazırlanan ve yatık döner şeklinde odun ateşinde pişirilen Cağ kebabı, farklı bir damak tadına sahiptir.





6-7 sene öncesinde Erzuruma yaptığım ziyaretlerde keşfettiğim bu lezzet unutulmaz ve aranır bir hale gelmişti ta ki Sirkecide bulunan Şehzade Cağ Kebapçısını buluna kadar.


Lezzeti Erzurumu aratmasa da şişleri Erzuruma göre küçük kalıyor ancak lezzet bu açığı kapatıyor. Masaya oturduğunuz da önce yoğurt ve acılı ezme geliyor, devamında dilediğiniz kadar Cağ Kebap yiyebilirsiniz. Cağ kebabını yerken lavaşa sarmak adetten olup, diğer türlü fazla lezzet vermemektedir :)

Mekan Sirkeci Hoca Paşa girişinde ve bulunması çok kolay, fiyatlara gelecek olursak normal yiyenler için maksimum kişi başı 30 liraya kalkarsınız ancak ben insanlıktan çıkıcam diyenler için hesap 50-60'ı rahat bulabilir.

Afiyet olsun

Adres ; Hocapaşa Sokak No.6  Sirkeci İstanbul Türkiye (0212) 520 33 61 – 0212 528 29 25

Web; http://sehzadecagkebap.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder