20 Haziran 2010 Pazar

Kebap Bahane Tatlı Şahane.. Sur Tatlısı...

Arkadaşlarla Fatihte bir nikah törenine katılmıştık, nikah sonrasında Özbek Pilavı diye bir olay vardı ki onu size ayrı anlatacağım, konuya dönelim hemen, nikahı olan arkadaşımızı tebrik ettik, dışarı çıktığımızda eve dönmeye vaktimiz vardı ve arkadaşlar ne yapalım diye sorarken bir tanesinden "Sur Kebap" diye bir ses çıktı... İşte benim Sur Kebap ile tanışma anım...

Mekana ilk girişte güler yüzlü mekan sahipleri karşılamıştı bizi ama benim mekan sahiplerini görecek gözüm yoktu, gözlerim askıda ki kuzulara kaymıştı yani Büryan Kebabı.. Büryan Kebabı; iç organları alınmış kuzunun 2-3 metre derinliğinde ki çamurdan yapılmış kuyu da odun ateşi üstünde pişirilmesiyle oluyor.. Kuzu eti o kadar yumuşak oluyor ki, ağzınıza attığınızda et parçalara ayrılıyor..















Karşılamadan sonra bahçede bulunan masalara oturduk ve ne yiyeceğimizi düşünürken arkadaşlar karışık kebap yiyelim dediler, olur yanıtını aldıktan sonra ikişer kişilik tepsilerimizi yaptırdık, kebap öncesi çiğ köftelerimiz geldi ancak çok başarılı olduklarını söyleyemem.. Kebaplarımız geldi, karışık kebabın içinde, tavuk, kuzu, adana, ufra vardı, altında bulgur pilavı ve kenarları salata ile süslenmişti. Kebap olayı güzeldi ancak gene bir kebaptan doğan beklentilerimi karşılamamıştı, sanki burada başka bir lezzet vardı, asıl bu mekanın ününü o yayıyordu..
Onu keşfettiğim an gecikmedi, Sur Tatlısı; o muhteşem lezzet, aranılan kan bu olayda gizliydi, cidden büyük bir olaydı Sur Tatlısı.. Sıcak İrmik bir tabağa dökülüyor üzerine vanilyalı dondurma konulup tekrar sıcak ırmak tatlısıyla üstü kapatılıyordu, irmiğin üstüne kimi zaman çilek kimi zamanda muz eklenerek sıcak şekilde servis ediliyordu. Bu tatlıya ilk çatalı batırdığım da anladım ki bu çatalla yenmez hemen kaşık istedim ve direk kaşıkla daldım, tatlının bitmesi dakika almamıştı, sizde bir gün giderseniz, benim bu tatlı için demek istediklerimi daha iyi anlayacaksınız..
Sur Kebap
Adres: İtfaiye Caddesi No: 27/1Adres tarifi: Kadınlar PazarıTelefon: (212)533-8088

3 yorum:

  1. bu tatlı yediğim en güzel irmik tatlısıdır

    YanıtlaSil
  2. sur tatlisinin tarifi war mi?

    YanıtlaSil
  3. yurt disi de yim da burda //SUR\\ bile tanimiyorlar!

    YanıtlaSil