22 Haziran 2010 Salı

Aboovvvvv..

Mesainin bitiminden saatler geçmişken, sevgili dostum güzel insan Güney Yasavur ile kebap sohbetine daldık, kendisi bu konuda ihtisas yapmış olduğu içinde genelde onun konuşmasıyla geçen bir sohbetimiz oldu.. Artık o kadar konuştuktan sonra bir şeyler yapmamız gerekiyordu, büyüğüm olarak ona uyma kararı aldım ve peşinden evimden çok uzak olan içerenköye gitmek için yola koyuldum..

Ekip 3 kişiden oluşuyordu ; Güney Yasavur, Göktuğ Gürsoy ve Ben..

Gittiğimiz mekan Kayışdağ Caddesi üzerinde ki harika Adana Kebapçısı, Aboov Kebaptı..

Fazla konuyu uzatmayayım, içeriye girdiğimiz Güney nedeniyle çok sağlam bir karşılama bizi bekliyordu, özel bir ilgi alaka vardı, Güney abinin oranın daimi müşterisi olduğunu anlamam gecikmemişti.

Masaya otururuz oturmaz, yan taraftaki Adıyaman Çiğ Köftecisinden büyük bir tabak geldi ve bitmesi çok uzun sürmedi :) yanında tabi turşu da getirmişlerdi..




Güney'in verdiği sipariş toplam 10 Adana ve 5 Kanat Şişten oluşuyordu, sabırsızlıkla beklemeye koyulduk.. Gelen tablo, cidden picasso'nun bir eseri gibiydi, adanaların yapımı mükemmeldi, et çamur gibiydi ve lezzeti harikaydı, aynı zamanda kanatlarda küçük olarak seçilmiş, tek bir hamlede yenebiliyordu.. Tablodaki en çok dikkatimi çeken nokta ise soğanların suyunun sıkılarak servis edilmesiydi, cidden başarılı bir teknik olmuştu..




Bu tablonun bize maliyeti içecekler dahil 100 lira olmuştu.. Ortalama 6-7 kişinin doyacağı bir tepsiyi biz 3 kişi yemiştik ancak eş dost akrabayla gidilebilecek ve fiyatları uygun bir mekan..

Adres; Kayışdağ Caddesi, İçerenköy.
Tarif; Kozyatağından doğru Küçükbakkalköye gelirken, Küçükbakkalköy girişinden 50 metre geride sol tarafta..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder